14 de desembre 2008

I'm looking for the love of my life


In Search of a Midnight Kiss

Ja fa unes setmanes que vaig veure aquesta pel•lícula per primera vegada però no ha estat fins ara, al veure-la per segon cop, que m’he decidit a escriure sobre ella. Pels que ja hagueu vist “Before Sunrise” i “Before Sunset”, us dic que aquesta peli va en la mateixa direcció i es basa en la mateixa idea. Un noi i una noia queden per internet perquè no volen passar la nit de cap d’any junts i es passen el dia passejant i explicant-se la vida per Los Angeles. La ciutat, sempre en blanc i negre, actua com a un actor més i es mostra més bonica que mai. La preciosa història i el fet d’estar rodada en blanc i negre converteixen a Los Angeles en un lloc increïblement romàntic per una estona, en contra de la imatge habitual que se sol ensenyar d’aquesta ciutat.

El film desprèn aquell aire a pel•lícula independent americana que s’ha anat posant tant de moda durant els darrers anys. El personatge interpretat per Sara Simmonds és la típica Holly Golightly, fumadora empedreïda, parlant com una locomotora i plorant per dins. Realment atractiva. Scoot McNairy, el noi, és el clàssic nerd americà, deprimit i solitari. Les diferències entre aquests dos personatges és el que fa la història interessant i el motiu de l’atracció mútua que senten. Encara que també la desesperació i la tristesa són una de les coses que els uneixen. Hi ha alts i baixos no gaire costeruts, però suficientment com per mantenir a l’espectador pendent del que succeeix.


Recomano aquesta breu pel•lícula a tots els romàntics en general i en concret a tots els urbanites de la nostra era, desesperats per trobar quelcom que doni sentit a la seva existència i esperant que aquella noia o noi, tot i que encara estigui per conèixer, sigui la solució a totes les seves neures.